HTML

Házi vízmű

A házi vízmű a kertek és az épületgépészet egyre jellemzőbb eleme, mégis kevesen foglalkoznak ezzel a témával.

Friss topikok

  • szivattyuk: Üdv, Sajnos túl kevés az információ. Ahhoz, hogy közelebbi lehessen mondani kellene néhány pontos... (2013.04.30. 12:51) Mi a házi vízmű szerepe?

Új házivízművek

Nincs megjeleníthető elem

Partnerek

Ahol szivattyú van ott kert is akad, minden bizonnyal legalábbis a házi vízmű leginkább a kertes családi házakban fordul elő leginkább. Ahol pedig kert van ott van kerítés és vagy ha még nincs talán lesz. Aki kerítésépítésre adja a fejét annak előzetesen át kell gondolnia milyen célból: területvédelem, takarás vagy csak egyszerűen a terület kijelölése? Minden esetben célszerű átgondolni azt is: kész kerítéselemből vagy kerítéslécekből készítettjük el a kerítésünket, mivel a kézi munka Magyarországon is egyre drágább persze akkor ha találunk erre szakembert ilyen esetekben mindig megéri előregyártott kerítéselemekkel dolgozni.

Amennyiben eldugult a WC nem folyik le a mosdóban a víz vagy csöpög a csap hívjon szakembert duguláselhárítás Szentendre a legjobb szakemberektől.

Elhanyagolt kertje van? Építkezik és a kertre már nem maradt idő? A szomszéd kertje mindig zöldebb? Profi kertépítés Szentendrén és a környéken. Kertészmérnök vezette csapattal, hozzáértő profi szakemberekkel. Kertépítés Leányfalu, Tahitótfalu, Pomáz és a környékbeli településeken.

Egy építkezés netán bontás mindig szeméttel jár. A szemét pedig egyúttal költséggel is. Amennyiben a Dunakanyarban építkezik és konténere van szüksége, akkor hívja bátran a szentendrei konténerest. A legjobb árak Leányfalu, Tahitótfalu és a környékbeli településeken, így Pócsmegyer, Horány és Surányban is.

BMW vagy Mini gépjárművekkel rendelkezik? Megbízható BMW szervízt keres? Akkor a Group Bavaria Kft.-t feltétlenül keresse fel: megbízható szakemberek és korrekt árak jellemzik ezt a Budapesten található BMW autószerelő műhelyt. Kérejen Tőlük is ajánlatot nem fog csalódni sem a szakember gárdában sem pedig a kiszolgálásban.

Miért vegyünk házi vízművet? - 2.

2013.07.25. 09:43 hazivizmu_blogger

Mert takarékos.

Mivel a házi vízmű automatikusan kapcsol be és ki, emiatt nem fogunk mindent feleslegesen végigöntözni a kertben. Ez már önmagában is megtakarítást jelent, azonban volt aki kiszámolta, hogy mekkora megtakarítás érhető el egy teljesen átlagos családi ház kertjének az öntözésénél, ha ehhez valamilyen szivattyút használunk. 

Különösen azon házi vízművek melyek hidrofor tartállyal szerelt berendezések, biztosítanak ésszerű vízfelhasználást a locsolás melletti részleges házi vízellátás esetén. Mivel az elektronikus áramlás- és nyomáskapcsolókkal szerelt kivitelek kapcsolóval szerelt berendezések kis mennyiségű vízelvétel esetén is bekapcsolják a szivattyút, míg a klasszikus hidrofor tartályos házi vízművek először a tartályból engedik ki a vizet, majd szükség esetén elindítják a szivattyút. Tehát a hidrofor tartály biztosítja, hogy ne kapcsoljon be feleslegesen a szivattyú, ezáltal elektromos energiát megtakarítva.

A megtakarítás tehát két részből tevődik össze:

- kevesebb vízfelhasználás
- kevesebb villamosenergia fogyasztás

Szólj hozzá!

Címkék: öntözés házi vízmű ház körüli szivattyú

Miért vegyünk házi vízművet? - 1.

2013.07.17. 10:33 hazivizmu_blogger

A válasz egyszerű: mert kényelmes

Kényelmes, mert ha egyszer beépítjük utána nem kell minden egyes locsoláskor a szivattyút bekapcsolnunk és szaladni a locsolótömlő túlsó végéhez, hogy felkapjuk a földről vagy ha nem ezt teszük, akkor bekapcsolás helyétől teljesen feleslegesen, vizet pazarolva végigöntöznünk mindent - ha szükséges, ha nem - míg oda nem érünk ahhoz a ponthoz a kertben, ahol eredetileg locsolni szerettünk volna.

Ellenben ha házi vízművünk van, elég egy megfelelő tömlő és annak a végén egy elzárható locslófej és kész is vagyunk. Nincs több rohangálás a cső végéhez, megszűnik a tömlő cibálása keresztül a fél kerten, mivel a házi vízmű automatikusan ki-be kapcsol.

Szólj hozzá!

Címkék: öntözés locsolás

Érdemes-e rozsdamentes-acél házi vízművet vásárolni?

2013.07.11. 09:45 hazivizmu_blogger

Egyes házi vízműveket rozsdamentes acél szivattyúval szerelnek fel, emiatt jogosan merül fel a kérdés, hogy érdemes-e ilyet választani? Illetve mikor érdemes ilyen házi vízművet vásárolni?

A rozsdamentes-acél szivattyúház legfontosabb tulajdonsága az, hogy nem keletkezik oxidáció és nem kerülnek bele a rendszerbe a rozsdaszemcsék. Ennek a legfőbb előnye, hogy így nem kerül bele további lebegő szemcse a vízzel a ház vezetékrendszerébe. A lebegő részecskék ugyanis fokozottan koptatják, károsítják a rendszerben felszerelt szerelvények, vízcsapok, különféle háztartási gépek vízzel érintkezésbe kerülő részeit.

A másik fontos szempont, hogy tervezünk-e ívóvíz célú felhasználást házi vízművünkkel kapcsolatban? Ha igen, akkor célszerű megfontolni a sima öntöttvas kivitel helyett a rozsdamentes acél szivattyúval szerelt házi vízmű vásárlását.

Amennyiben azonban elsősorban öntözési, locsolási célra vagy olyan vízellátási feladatra tervezzük használni a házi vízművet, ahol a fenti problémák nem okoznak gondot, akkor megfelelő a hagyományos öntöttvas házas szivattyúval szerelt házi vízművet választani.

Szólj hozzá!

Címkék: öntözés locsolás házi vízmű házi vízellátó rendszerek

Árvíz után gondosan tisztítsuk meg a házi vízellátó rendszereket!

2013.06.15. 19:00 frissinfo

Szerencsére egyre több rádióban és a televízióban is hallani az árvíz utáni fertőtlenítés és tisztítás fontosságáról. Ez nem véletlen, hiszen éppen az árvíz visszavonulása okozza a legtöbb szennyezést a talajban a talaj felett és a vizeinkben is. Egy ásott vagy fúrt kút ilyen időszakban jelentős szennyeződéseket szenved el ezek bakteriális vagy vírusos fertőzéseket is okozhatnak az emberi szervezetben. Ebben a bejegyzésben nem csak a vizek megtisztítására szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem arra is, hogy a kiszolgáló gépészeti berendezések így a szivattyúk és a házi vízművek higéniai fertőtlenítése is feltétlenül szükséges!

Szólj hozzá!

Címkék: víz tisztaság árvíz búvárszivattyú Duna házi vízmű házi vízellátó rendszerek 2013 árvíz

Milyen házivízművet vegyünk?

2013.03.25. 19:30 frissinfo

Aki a kérdésre egy típust vár válaszként az csalódni fog, hiszen az, hogy melyik eszközt vásároljuk meg számos tényezőtől függ: honnan szeretnénk vizet kinyerni, milyen mélységből, milyen vízoszlop mellett és milyen vízhozamot várunk el. Mennyire szennyezett (üledékes, lepedékes) az öntözésre alkalmas víz stb.Ha ezekre a kérdésekre választ kaptunk, akkor az alábbi házi vízmű típusokat javasoljuk:

Szólj hozzá!

Címkék: víz családi ház szivattyú energiahatékonyság búvárszivattyú vízellátás hidrofor házi vízmű Grundfos Pedrollo Wilo

Öntözés szivattyúval

2013.03.22. 20:28 frissinfo

Amennyiben otthonunkban kertes házban a ház körül fellelhető kiskertekben használatos locsolási megoldásokat és gépészeti eszközöket, búvárszivattyúkat, önfelszívó szivattyúkat vizsgáljuk, akkor van miről írni egy szakmai bejegyzésben még ha egy blogon is jelenik ez meg. Nem csak a neves gyártók termékeit (Grundfos, Gardena, Pedrollo, Al-ko, Lutz, Willo, Bosch)  fogjuk megvizsgálni ebben a bejegyzésben, hanem rendkívül sokféle egyszerű, és egyre bonyolultabb gépészeti eszközöket: önfelszívó szivattyúkat, házi vízellátó rendszereket és búvárszivattyúkat is meg fogunk vizsgálni.  Az egyszerűbb öntözési rendszereket egy későbbi leírásban fogjuk taglalni, így például a szobanövények, dísznövények locsolására, öntözésére ebben a cikkben nem térünk ki.

Szólj hozzá!

Címkék: házi öntözés kút locsolás szivattyú búvárszivattyú házi vízmű ház körüli szivattyú

Grundfos házivízmű

2013.02.28. 20:39 frissinfo

Miért éppen a Grundfos szivattyút válasszuk házi vízellátó megoldásként? A Grundfos márkának nem csupán a marketingje jó, bár ezt a kérdést is szakmai oldalról közelítette meg, hanem elsősorban a termékei tulajdonságai azok amelyek kiemelik a versenytársai közül.

Szólj hozzá!

Címkék: házi vízmű Grundfos

Házi vízellátó szivattyú

2013.02.28. 18:49 frissinfo

hwinoxhazivizellato.pngBár sokan hirdetnek különféle termékeket a házi vízmű tipikusan nem az a termék amiért beszaladunk az Auchanba vagy a Tescoba. Ezek sokkal komplexebb termékek és hosszabb távra szólnak, mint egy mosógép vagy egy hűtőszekrény. Sok esetben a tervezést sem úszhatjuk meg és a legtöbb alkalommal szakértő segítségét is célszerű előzetesen megkérni: milyen célra, milyen adott feltétek mellett kívánjuk ezt a gépészeti eszközt használni. Azt sose feledjük el, hogy egy beépített szivattyú és a házi vízművek többsége ilyen évtizedre akár több évtizedre is szólhat.

Bár a legtöbb általános bevásároló központban vagy barkácsboltban is beszerezhetők ezek a termékek, de nem szabad azt elfelejteni, hogy a szivattyú gyártás több évtizedre tekint vissza.

Szólj hozzá!

Címkék: szivattyú házi vízmű Grundfos Pedrollo

Pedrollo házi vízmű

2013.02.28. 18:48 frissinfo

Elsőként egy neves olasz gyártó termékeit szeretnénk bemutatni, amely komoly fejlesztési háttérrel rendelkezik és a minőségbiztosítási rendszere valamint a garanciális feltételei alkalmassá teszik a gyártót arra, hogy hosszú távon is megbízható minőségű szivattyúi, házi vízellátó rendszerei a legsokrétűbb feladatok ellátására alkalmasak legyenek.

Szólj hozzá!

Címkék: szivattyú házi vízmű Pedrollo

Mi a házi vízmű szerepe?

2013.02.28. 18:19 frissinfo

A házi vízművek alapvető feladat az, hogy automatikusan oldják meg a ház, családi házunk vízzel való ellátását legyen az alapvető forrás a csapadékvíz vagy más néven esővíz, talajvizek (például kuti víz vagy ciszternában összegyűjtött csapadék) netán háztartásokban használt vizek.

Fentieken túl a házi vízművek beépítésével biztosítható a medencénk a víztároló tartályok feltöltése vagy éppen az ürítése, de alkalmazásukkal biztosítható a házi vízrendszerek nyomásának növelése, folyamatos öntözési tevékenység ellátása. Ezen rendszerek viszonylag gyorsan telepíthetők és kis költség mellett üzemeltethetők akár hosszabb távon is.

Mikor és hol érdemes házi vízművet használni?

A kérdésre nem lehet egy általános választ megfogalmazni, hiszen függ a rendelkezésre álló talajviszonyoktól. Például magasan lévő, köves, sziklás talajban nagyon költséges kutat fúratni. De a legtöbb helyen egy csapadékvíz tároló minden komolyabb költség nélkül kiépíthető

Otthoni felhasználásra:

Manapság egyre sokrétűbb az összegyűjtött különböző ház körüli vizek felhasználása, újrahasznosítása, így egyre gyakoribb az, hogy az amúgy drága csapi vizek helyett esővíz pótolja a WC tartály a, tisztálkodáshoz szükséges vizeket. Ehhez persze feltétel a jó minőség, amelyre számos magyar településen rendelkezésre álló felszín alatti vizek megfelelő alapanyagként szolgálnak. Ezáltal tartósan, hosszú távon akár jelentős mértékben is csökkenthető a családi ház, háztartásunk vízfelhasználását érintő költségei.

2 komment

Címkék: víz házi szivattyú vízellátás házi vízmű fűtési szivattyú házi vízellátó rendszerek keringető szivattyú

A házi vízművekről átalában

2013.02.28. 17:25 frissinfo

Elszabadultak az energiaárak. Manapság nem véletlen az, hogy egy jó minőségű telek olyan értékben van, mint egy korábban felépült de elavult épülettel rendelkező kertes ház. Mert a bontás és újraépítés költsége sok esetben magasabb, mint egy zöldmezős beruházás. Új otthonunk kiválasztásánál tehát a telek sokkal nagyobb szerepet kap, mint korábban: hogyan lehet megközelíteni, milyen költséggel jár a munkahelyünkre való bejutás. Télen mennyire megközelíthető ezek mind egyre fontosabb szerepet kaptak.

Aki pedig családi házra vágyik ott a kert fenntartása, ápolása és szépítése nem kevés időt és persze rengeteg költséget emészthet fel. Újra fontos szerepet kaptak olyan régebben elfeledett ház körüli üzemek, mint például egy kút, amelyből költséghatékonyan megoldható kertünk, veteményesünk locsolása vízellátása. Hiszen ez havi szinten nem elhanyagolható forintmennyiséget emészt fel a családi kasszából. Azt persze nem várhatjuk el, hogy kannából, vödörből locsoljunk ami komfortérzet ezt nem engedi meg, azonban egy házi vízmű kiépítése segítségével nem csak a kertet tudjuk locsolni, hanem akár tisztálkodásra is felhasználhatjuk a kútból származó vizeket, ha a megfelelő minőség biztosítva van.

Szólj hozzá!

Címkék: víz kút családi ház szivattyú energiahatékonyság búvárszivattyú vízellátás házi vízmű házi vízellátó rendszerek ház körüli szivattyú költéség